Szaunavilág

Szaunavilág

Fürdőnkben kialakított wellness részleg finn szaunával, gőzkabinnal, aromaterápiás kabinnal, Salvus inhalatóriummal, valamint infralámpás helyiséggel várja a gyógyulni és kikapcsolódni vágyó vendégeket. A Szaunavilág használatára a belépőjegy megváltását követően minden vendégünk jogosult, azért külön díjat fürdőnk nem számol fel.

GŐZKABIN

A gőzkabin az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásainak köszönhetően segíti a stressz oldását, az izomlazítást, a regenerálódást, a szervek ideális vérellátását, enyhíti a légzőszervi betegségek tüneteit, bársonyossá és hidratálttá teszi bőrünket, megelőzi a cellulitisz kialakulását és fokozottan serkenti a méregtelenítést egyaránt.
Használata élénkíti a szív- és érrendszer egészséges működését, s ami nagyon fontos, hogy növeli a pulzusszámot anélkül, hogy emelné a vérnyomást! További hatása, hogy a kitágult hajszálerek által fokozott mennyiségű tápanyagot juttat a sejtekhez és a bőrbe, mely így egészségessé, hidratáltabbá, rugalmasabbá válik az intenzív gőzkezelés hatására.
Bátran ajánlható mozgásszervi és reumatikus panaszok enyhítésére, keringési- és anyagcsere zavarokra illetve visszerek, cellulitisz kialakulásának megelőzésére, meglevő cellulitisz tüneteinek enyhítésére. Rendszeres gőzkabin használat mellett a bőr rugalmasabbá, selymesebbé, jobb vérellátottságúvá, tömöttebbé válik.
 
SALVUS INHALATÓRIUM

Az inhalálás jótékony hatása már önmagában is egy nagyon kellemes, ellazító élmény.
A Salvus gyógvízet a levegőbe porlasztva “gyógyklíma” képződik. Ezen gőz belégzése a felső légúti megbetegedések kezelésére és általánosan az immunrendszer erősítésére kiváló. A Salvus inhalatórium alkalmazása kifejezetten ajánlott megfázás, influenzás tünetek, orr- ill. arcüreggyulladás, hörghurut, krupp vagy asztma esetén. Kiváló nyákoldó. 
INFRA LÁMPÁS HELYISÉG
Működési mechanizmusa meglehetősen egyszerű, az infravörös sugarak a test szöveteinek mélyebb rétegeibe hatolva fejtik ki jótékony hatásukat. Tulajdonképpen a meleg az, ami gyógyít, hisz hatására fokozódik a kezelt terület vérkeringése. Ez elősegíti a méreganyagok gyorsabb eltávozását. Pontosan emiatt intenzívebbé válik az oxigénellátás is, ami hasonló eredményeket hoz.
Bevethetjük izomfájdalmak, húzódások esetén is, fényterápia gyanánt vagy szépségápolás kiegészítéseként. A lámpa hatására ugyanis kitágulnak pórusaink, így bőrünk könnyebben tisztul. Általános immunerősítő. 

FINN SZAUNA

A rendszeres szaunázással testünk megszabadul a felhalmozódott méreganyagoktól, mivel a szauna által kibocsátott hő hatására verejtékezni kezdünk, pórusaink kitágulnak, így a káros anyagok gyorsan és könnyen távoznak szervezetünkből.
A szaunázás segít a fogyásban és az alakformálásban. Bőrünket látványosan megszépíti és segít megőrizni annak feszességét, üdeségét.  
 
AROMA KABIN

Alkalmazása nagyon sokrétű –  a menstruációs panaszoktól egészen a gyomorbetegségeken át a mozgásszervi panaszokig alkalmazható. Használata befolyásolja a limbikus rendszert, azaz az érzelmi világunkat is. Aromakabin különböző páratartalmú és hőmérsékletű kabin lehet. Jótékony hatását illóolajokon keresztül fejti ki, ami a levegőbe párologtatva, belélegezve, és a bőr pórusain át bejutva a szervezetbe biztosít ellazulást a test és a lélek számára.
Bizonyos illóolajok segítik a légúti regenerálódást, könnyítik a légzést, nyugtatják a szervezetet. Használata minden korosztály számára ajánlott. Nincs meghatározott időtartam az aromakabin használatára, addig maradjunk, amíg a relaxálásban segítségünkre van, amíg jól érezzük magunkat, és amíg pihentet.
Fürdőnkben az alábbi illóolajokat használjuk:
Borsmenta: Hányinger, puffadás, émelygés, menstruációs fájdalmak esetén ajánlott. Görcsoldó hatású.
Fenyő: Légúti betegségek megelőzésére, gyógyítására. A fenyő olajnak köptető, nyálkaoldó, hurutoldó, köhögéscsillapító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatása van. Mozgásszervi betegségek esetén is javallot. Javítja a vérellátást, jó hatással van a bőrproblémákra.
Eukaliptusz: Hűsíti a testet, tisztítja a légutakat. Nyugtatja a fájó, gyulladt izmokat és ízületeket. Az eukaliptusz illóolaj frissítőleg hat az emberre, kedvezően hat a nyomott, mélabús hangulatra.

3335 Bükkszék, Fürdő út 10. • +36 30 500 34 37 • info@bukkszekfurdo.hu